Σήμερα αγαπητοί και αγαπητές μου θα κάνουμε μία βόλτα στην κουζίνα μου για να μαγειρέψουμε παρέα Spaghetti bolognese και όποιος αντέξει (το τελευταίο το πρόσθεσα εγώ βεβαίως βεβαίως!).
Ξεκινάμε τεμαχίζοντας τα υλικά μας τα οποία στο σύνολό τους απεικονίζονται στην φωτογραφία.
*ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
*3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
*μερικά κομμάτια λιαστής ντομάτας κομμένα σε κομματάκια
*μπέικον ψιλοκομμένο κάπου στα 100γρμ (χοντρικά)
*μοσχάρι ποντίκι κομμένο με όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε
*ένας κύβος Knorr βοδινού
*ντομάτα κονσέρβας σε κομματάκια (που δεν απεικονίζεται εκ των υστέρων όπως παρατήρησα στην φωτογραφία)
*1-2 φύλλα δάφνης
* ένα ξύλο κανέλας
*ένα ποτήρι κόκκινο κρασί
*πάπρικα γλυκιά
*αλάτι-πιπέρι
*λάδι
Ξεκινάμε τσιγαρίζοντας μέσα σε λάδι που καίει το κρεμμύδι και το σκόρδο και εν συνεχεία προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα και το μπέικον.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας σε κομματάκια και σοτάρουμε όσο για να καραμελώσει.
Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού που έχουμε διαλύσει σε ποτήρι με βραστό νερό και αφού πάρουν μία βράση προσθέτουμε και το ποτήρι με το κόκκινο κρασί.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση να φύγει και το οινόπνευμα και στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το φύλλο δάφνης, το τριμμένο πιπέρι, την πάπρικα και το ξύλο κανέλας.
Προσθέτουμε και λίγο ακόμα νεράκι αν χρειαστεί και σκεπάζουμε με το καπάκι για να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες.
Ανοίγουμε το καπάκι αφήνουμε να φύγει επιπλέον νερό εάν έχει απομείνει, με το μάτι όλα τα υπολογίζω για να είμαι ειλικρινής. Δοκιμάζουμε και κρίνουμε πόσο αλάτι θέλουμε να ρίξουμε.
Και βουαλά το κρεατάκι μας/σάλτσα μπολονέζ! Αχνίζει και μοσχομυρίζει!
Σειρά έχει το μακαρονικόν μας!
Βράσιμο σε χρόνο που ικανοποιεί τα γούστα του καθενός!
Έτοιμο λοιπόν το φαγάκι μας για σερβίρισμα με λίγο τριμμένο τυράκι και για να σας είμαι ειλικρινής έβαλα και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασάκι!
Bon appetit!
Mmm πεντανοστιμο φαίνεται!!! Μπολονεζ είχα την εντύπωση ότι είναι με κιμά. Εμεις αυτό το λέμε ροστο. Φιλακιααα
αγαπημενο φαγητο!!!! και το δικο σου θα δοκιμαστει 🙂
Μου άνοιξες την όρεξη!!!!
Εύγε!!!
φιλί
Τι κι όποιος αντέξει, που κοντεύω να λιποθυμήσω!
Μου τρέχουν τα σάλια κι είναι και μεσημέρι! Σε φιλώ 🙂
Και εγώ αυτή την εντύπωση είχα μέχρι που είδα την συνταγή στην τηλεόραση και είπα να την δοκιμάσω! Μούρλια! Που το αποκαλούν "ροστό;"
Οπότε να πω καλή επιτυχία και καλοφάγωτο! Σε φιλώ!
Ω ευχαριστώ αγαπητή μου! Σε φιλώ!
Ωχ καταλαβαίνω!χε! Φιλιά πολλά!
Οι "κρεατένιες" μακαρονάδες είναι ό,τι πρέπει για το κρύο και αποτελούν επιτομή του comfort food!!! Με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ονειρεύομαι εγώ!!! Την καλημέρα μου, φιλιά!
Κάθε φωτογραφία κι απόλαυση! Ό,τι πρέπει για χουχουλιάρικο φαγητό, το συγκεκριμένο πιάτο!!
Αθηνούλα μου σε ευχαριστώ που πέρασες και θα συμφωνήσω μακαρόνι με κρέας και Άγιος ο Θεός χεχε! Φιλιά!
Αγαπητή μου Dimitra σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που πέρασες! Κρύο καιρός για κρέας χεχε! Σε φιλώ!
Να λιποθυμήσω τώρα;; Το λατρεύω αυτό το φαγητό, μου το έφτιαχνε η γιαγιά μου!! Πάντως και εγώ ρόστο το ξέρω, έτσι το έλεγε η γιαγιά που ήταν Κρητικιά γεννημένη όμως και μεγαλωμένη στην Αίγυπτο.
Θα το φτιάξω σύντομα γιατί είναι να μη μου κάτσει κάτι!! :)) Φιλιά Πολλά!!
Αααα ρόστο λοιπόν, ενδιαφέρον! Να το φτιάξεις και να το απολαύσεις με κόκκινο κρασάκι! Τα πολλά φιλιά μου και σε ευχαριστώ!