Αγαπητοί μου φίλοι, σήμερα θα φτιάξουμε ψωμί με ντομάτα και ρίγανη! Λατρεύω το χειροποίητο σπιτικό ψωμάκι και εγώ αλλά και η οικογένεια μου και φυσικά είναι τέλεια ευκαιρία απασχόλησης της μικρής μου κόρης η οποία λατρεύει να μπλέκεται με τα αλεύρια! Σε παλιότερες αναρτήσεις μου είδαμε πως φτιάχνουμε (ΕΔΩ) ζυμαράκι για πίτσα εύκολα και γρήγορα καθώς και (ΕΔΩ) ζύμη για κέικ στις οποίες αναρτήσεις που σας επισυνάπτω θα απολαύσετε και το λιλιπούτειο σεφ στην κουζίνα μου!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το ψωμί μας είναι τα παρακάτω:
- ένα πακέτο (500gr) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ ρίγανη
- λάδι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας
- ζεστό νερό (περίπου 3/4 του ποτηριού)
- ντοματίνια
Αρχικά ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο δοχείο και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ζεστό νερό.
Δουλεύουμε καλά την ζύμη με τα χέρια μας και αφού τελειώσουμε την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 45 λεπτά.
Μετά το τέλος του χρόνου ζυμώνουμε ξανά και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε ώστε στο εσωτερικό να τοποθετήσουμε τα κομμένα ντοματίνια. Σε αυτό το σημείο μπορείτε αν επιθυμείτε να προσθέσετε επιπλέον βότανα όπως βασιλικό ή και τυριά – τριμμένο τυρί!
Βάζουμε το ζυμαράκι μας σε μια μακρόστενη λαμαρίνα αφού την έχουμε λαδώσει καλά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Το ψωμί μας δεν θα φουσκώσει το αναμενόμενο λόγο της ντομάτας όμως θα είναι τραγανό και αφράτο όπως ακριβώς πρέπει! Στο εσωτερικό θα έχει συγκρατήσει όλο τον ζωμό και το άρωμα της ντομάτας που σε συνδυασμό με την ρίγανη είναι ένα θαύμα γεύσης!
Αποτελεί από μόνο του γεύμα και με λίγο τυρί είναι ένα υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρα! Η κορούλα μου ξετρελάθηκε και το σπίτι μας μύρισε φρέσκο, χειροποίητο, σπιτικό ψωμάκι από τα χέρια της μανούλας (και του λιλιπούτειου σεφ!).
Σας γλυκοφιλώ!
υπέροχο !!!!λέω tο απογευματάκι να το δοκιμάσω και εγώ !!!!!!!
ωραία συνταγή φαίνεται αλλά και οι φωτογραφίες σου Μαρία μου όνειρο! ! φιλάκια στις σεφ ????????????
Σε ευχαριστούμε Γιούλη μου!!!! Φιλιά πολλά!
Τέλεια!!! Αναμένω εντυπώσεις!!! Φιλιά πολλά!
Νόμισα πως το μύρισα…αλήθεια λέω…!
Τέλεια ιδέα!
Κι αν βάλουμε και λίγο τυράκι γίνεται μια μούρλια!!!!
Τέλεια η συνταγή Μαράκι!!! Ελληνικότατη και καλοκαιρινή!!!!!
Πωπω νοστιμιά, μου έρχεται να κόψω ένα κομμάτι βλέποντας τις φωτογραφίες σου! Γεια στα χέρια των σεφ!
Σε ευχαριστώ Μαρία μου! Οι ιδέες είναι πολλές, όποιο βότανο ή συνδυασμό αγαπάμε! Σε φιλώ!
Σε ευχαριστώ Ελένη μου! Τυράκι επίσης φοβερός συνδυασμός και αποτελεί πλήρες σνακ! Σε φιλώ!
Σε ευχαριστούμε και οι δύο σεφ χεχε! Σε φιλώ! Να είσαι καλά!!!
Υπέροχο φαίνεται, πάντα ήθελα να φτιάξω ψωμάκι, ευκαιρία τώρα να το δοκιμάσω. Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή Μαράκι μας!!!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!!! Εύκολη συνταγή χωρίς κάτι το ιδιαίτερο! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ θερμά!
Μύρισε Μεσόγειος! Θα βάλω και βασιλικό που είναι η εποχή του και τον λατρεύω. Τέλεια ιδέα!
Ο βασιλικός θα δώσει απίστευτο άρωμα στο ψωμάκι και για αυτό τον πρόσθεσα και στην φωτογράφιση! Δυστυχώς στην κόρη μου δεν αρέσει τόσο για αυτό έβαλα ρίγανη μόνο. Καλή επιτυχία και αναμένω εντυπώσεις!
[…] Διαβάστε περισσότερα […]
Πεντανόστιμο φαίνεται! Θα το δοκιμάσω σίγουρα και λέω να βάλω και λίγη φέτα μέσα! Γεια στα χέρια σοας!
Πεντανόστιμο και σχετικά εύκολο, απλώς θέλει τον χρόνο του! Αναμένω εντυπώσεις! Τα φιλιά μου!
Δηλώνω ότι απλά το λάτρεψα!!!
Εύκολη συνταγούλα με σίγουρα αποτελέσματα! Εγγύηση λέμε!!! Σε ευχαριστώ και σε φιλώ!