Θέλεις μια νόστιμη αλλά κυρίως νηστίσιμη συνταγή για cupcakes που να έχει σοκολατένια γεύση; Πανεύκολα νηστίσιμα cupcakes σοκολάτας που αξίζει να δοκιμάσετε!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Αγαπώ ιδιαίτερα αυτή την συνταγή για τους εξής λόγους: 1.είναι πανεύκολη, λίγα υλικά και δεν απαιτεί τη χρήση μίξερ 2.είναι ταυτόχρονα απίθανα γευστικό το αποτέλεσμα αλλά και νηστίσιμο 3.συμπεριλαμβάνει σοκολάτα(κακάο) που αγαπώ 4.σαφώς είναι πιο “ελαφριά” εκδοχή από την κλασική των cupcakes – που σημαίνει πως δεν την χρησιμοποιώ μόνο σε περιόδους νηστείας…
Νηστίσιμη λοιπόν που σημαίνει δεν έχει γάλα, αυγά και βούτυρο! Ελαφριά πράγματα! Πάμε να την δούμε!
ΥΛΙΚΑ για 12 cupcakes:
- 210 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ κακάο
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. βανίλια
- 70 μλ σπορέλαιο
- 240 μλ (φλιτζάνι) γάλα αμυγδάλου με κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και τη βανίλια και με ένα σύρμα ανακατέψτε καλά. Στην συνέχεια, μέσα στο μπολ με τα υλικά μας ρίχνετε το λάδι και το γάλα αμυγδάλου με κακάο. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα λίγο πιο υγρό από τα συνηθισμένα.
Βάλτε χαρτάκια στις θήκες για τα μάφιν. Με ένα κουτάλι γεμίστε τις 12 θήκες για τα μάφιν. Ψήστε για 20-25 λεπτά περίπου, στους 175 βαθμούς Κελσίου, σε αέρα και κάτω αντίσταση. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και στην συνέχεια, προαιρετικά, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη. Έτοιμα!
Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυτήν με κάποιες δικές που τροποποιήσεις τις οποίες έκανα στην πορεία. Δεν βάζω αλάτι, δεν βάζω ξύδι και αντί για νερό προσθέτω γάλα αμυγδάλου με κακάο για πιο πλούσιο αποτέλεσμα στη γεύση.
Καλή σας απόλαυση!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
Αυτό το γάλα δεν το έχω δοκιμάσει πόσο μάλλον να το δοκιμάσω σε συνταγή! Μου κίνησες την περιέργεια! Φυσικά επειδή έχει και κακάο πολλά like!
Δείχνουν λαχταριστά!!! Θα τα δοκιμάσω σύντομα αλλά με νερό γιατί δε μου αρέσει ούτε στην ιδέα το γάλα αμυγδάλου. 😉 Καλή Σαρακοστή!!
Φαινονται πολύ νόστιμα Μαρία μου και μιας κι εμείς ακολουθούμε νηστίσιμες συνταγές κι εκτός Σαρακοστής, θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε! Φιλιάαααα
Αναμένω εντυπώσεις φίλη μου!
Και χυμό πορτοκάλι αν θέλεις βάλε που ταιριάζει σούπερ με το κακάο! Τα φιλιά μου
Σωτηρία μου αναμένω με αγωνία εντυπώσεις!!! Τα φιλιά μου
Τα αγάπησα και μόνο που τα είδα στη φωτογραφία! Εννοείται πως αποθηκεύεται η συνταγή! Γεια στα χέρια σου!
Ωωω σε ευχαριστώ και αναμένω εντυπώσεις!!!
Αν εχω σκετο γαλα αμυγδαλου αυξανω το κακαο?αν βαλω νερο αντι γαλα ειναι η ιδια ποσοτητα?
Αν αλλάξετε το είδος του υγρού αλλάζει ελαφρώς η γεύση όπως αναφέρω. Όμως οι ποσότητες παραμένουν οι ίδιες σε όλα, είτε προσθέσετε αντί για γάλα αμυγδάλου με κακάο, ή σκέτο γάλα αμυγδάλου ή σκέτο νερό.
γαλα αμυγδαλου δεν εχω ξαναβαλει σε γλυκα! να η ευκαιρια λοιπον 🙂
Αξίζει δοκίμασε το, είναι πιο ελαφριά και πιο πλούσια γεύση!