Ας σχεδιάσουμε έναν άλλο κόσμο. Έναν πιο δίκαιο, πιο ευτυχισμένων ανδρών και πιο ευτυχισμένων γυναικών! Φεμινισμός. Έχουμε εξελιχθεί αλλά οι αντιλήψεις μας δεν έχουν εξελιχθεί τόσο…
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Αυτή ήταν και η φράση που προσωπικά με κέρδισε, να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο με πιο ευτυχισμένους άνδρες και πιο ευτυχισμένες γυναίκες. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αναθρέψουμε τις κόρες μας και τους γιους μας αλλιώς! Μια φράση που κλείνει μέσα της όλη την διάσταση του προβλήματος σχετικά με την πραγματική ισότητα των φύλων. Γιατί τελικά φεμινισμός δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο ευαισθητοποίηση, αλληλοσεβασμός και αλληλοκατανόηση. Ένα βιβλίο που δεν εκφοβίζει αλλά ταυτόχρονα που δεν έχει και τίποτα να φοβηθεί!
Κυκλοφορείς από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.
Το βιβλίο αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή μιας ομιλίας που έδωσε η ίδια τον Δεκέμβριο του 2012 στο TEDxEuston, μια ετήσια διάσκεψη με θέμα την Αφρική. Η συγγραφέας αντλεί στοιχεία από την προσωπική της εμπειρία στις ΗΠΑ, στην πατρίδα της τη Νιγηρία και αλλού, για να εξηγήσει γιατί το χάσμα των φύλων βλάπτει σοβαρά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες.
Μια γυναίκα με την ίδια ακαδημαϊκή εκπαίδευση και προϋπηρεσία στην ίδια θέση, αμείβεται συνήθως πάντα λιγότερο από ότι ένας άντρας. Στο τέλος της ημέρας δικής της υποχρέωση κατά μεγάλο βαθμό είναι η ανατροφή των παιδιών αλλά κυρίως το μαγείρεμα…
Να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο με πιο ευτυχισμένους άνδρες και πιο ευτυχισμένες γυναίκες. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αναθρέψουμε τις κόρες μας και τους γιους μας αλλιώς!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
Το βιβλίο «Ας είμαστε όλοι φεμινιστές» έχει ήδη κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες. Στη Σουηδία ο εκδοτικός οίκος συνεργάστηκε με το Σουηδικό Λόμπι Γυναικών για τη διανομή του βιβλίου στα λύκεια της χώρας, με την ελπίδα οι καθηγητές να εντάξουν το βιβλίο στη διδασκαλία τους. Στόχος να ανοίξει ο διάλογος για το φεμινισμό και την ισότητα των δύο φύλων.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Chimamanda Ngozi Adichie (Τσιμαμάντα Νγκόζι Αντίτσι, 1977) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νιγηρία. Σπούδασε για δύο χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νιγηρίας και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Τιμήθηκε με το βραβείο O. Henry 2003.
Το μυθιστόρημά της Μενεξεδένιος ιβίσκος τιμήθηκε με το Commonwealth Writers’Prize for Best First Book και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Orange. Το μυθιστόρημα Δακρυσμένος ήλιος τιμήθηκε με το Βραβείο Orange 2007. Το 2010 το περιοδικό New Yorker την κατέταξε στη λίστα του με τους 20 καλύτερους συγγραφείς κάτω των 40 ετών. Το 2015 το περιοδικό Time τη συμπεριέλαβε στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.
Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της μπορείτε να βρείτε στον προσωπικό της ιστότοπο: chimamanda.com.
Ας είμαστε όλοι φεμινιστές
μετάφραση: Μαρία Ξυλούρη
Κυκλοφορείς από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.
ISBN: 978-618-03-1035-1
Σελίδες: 72
Ημερομηνία έκδοσης: 23/02/2017