Τριμμένο μπισκότο, απολαυστική σοκολάτα, φανταστική καραμέλα και αφράτη σαντιγί… Κολασμένη τούρτα μπανόφι με σοκολάτα – μια συνταγή σίγουρης επιτυχίας!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Πριν τρία χρόνια περίπου δοκίμασα για πρώτη φορά γλυκό banoffee… Αυτό ήταν απλώς το λάτρεψα! Είχαμε πάει σε ένα εστιατόριο και έβλεπα όλοι, κάθε φορά, να ζητούν με μανία ένα βαζάκι που είχε γλυκό… Μα τι είναι αυτό το γλυκό και όλοι το ζητούν; Θα το δοκιμάσω. Η μία φορά ήταν αρκετή! Αν με ρωτήσεις πιο είναι το αγαπημένο μου γλυκό θα σου απαντήσω το banoffee!
Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω μια τούρτα μπανόφι, είπα να τολμήσω και να φτιάξω για πρώτη φορά στο σπίτι μου αυτό το γλυκό στην εκδοχή της τούρτας. Παράτολμο οφείλω να ομολογήσω αλλά χρησιμοποίησα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη οπότε εγγύηση. Σε διαβεβαιώνω πως ναι είναι και εύκολο και η επιτυχία είναι σίγουρη! Πάμε να δούμε την συνταγή βήμα βήμα.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα παρακάτω:
ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση:
- 1 κουτί (250γρ.) μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
- 50γρ. βούτυρο
- 50γρ. κουβερτούρα Γάλακτος ψιλοκομμένη
Για τη γέμιση:
- 2 ζαχαρούχα γάλατα
- 100γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
Για τη σαντιγί:
- 500γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
Για το στήσιμο:
- 4 μπανάνες
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- τριμμένη κουβερτούρα Γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάστε τη καραμέλα. Βράστε τα ζαχαρούχα γάλατα (όλη την κονσέρβα) σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 3 ώρες και ελέγχετε συνεχώς να μη πέσει η στάθμη του νερού. Το ζαχαρούχο γάλα θα πάρει αυτή την υπέροχη καραμελένια όψη αλλά και υφή…
Χτυπήστε καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Βάλτε το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και όταν είναι έτοιμο, ρίξτε μέσα το τριμμένο μπισκότο, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα.
Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεγμένη άμμου, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα 50γρ. κουβερτούρας γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και εκτός φωτιάς, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να πάει παντού.
Στρώστε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (περίπου 26 εκ. διάμετρος). Είναι απαραίτητο να κάνετε χείλος γύρω-γύρω. Στη συνέχεια, βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήστε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
Αδειάστε σε ένα τηγάνι μέσα τα ζαχαρούχα που πια θα έχουν πάρει ωραία καραμελένια γεύση και χρώμα. Ρίξτε και τα 100γρ. κουβερτούρα, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Βγάλτε το μπισκότο από το ψυγείο, ρίξτε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση και βάλτε το ξανά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2-3 ώρες.
Λίγο πριν σερβίρετε, ετοιμάστε τις μπανάνες κόβοντάς τες σε φέτες και ανακατεύοντας τες με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάλτε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό σας και από πάνω βάλτε τη σαντιγί.
Τέλος πασπαλίστε με νιφάδες σοκολάτας.
Καλή σας απόλαυση!
ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!!!
Τούρτα πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου που θα λατρέψετε!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
Πωπω! Το λατρεύω αυτό το γλυκό!
Kathy
Η κόλαση η ίδια!!!
ωχ αμαν! μπουκια και δε ξερω ποσες θερμιδες λεμε! αλλα φαινεται ΤΕΛΕΙΟ!!!
Κόλαση!!!
Ματιά και θερμίδα…
Γιατί ότι είναι απολαυστικό συνήθως κάνει και κακό; Ε εντάξει λίγο στο τόσο κακό δεν κάνει…
Αγαπημένο γλυκό! Εσύ θα με καταστρέψεις και έρχεται και καλοκαίρι!
Άσε με έχουν πιάσει οι προκοπές και αλίμονό μας…