Το πλάθω κουλουράκια το τραγουδάκι εμείς στο σπίτι χρόνια το κάνουμε πράξη γιατί απλώς λατρεύουμε να φουρνίζουμε, μάνα και κόρη! Φτιάξτε αρωματικά μπισκότα μαστίχας!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Αυτά τα μπισκοτάκια είναι πανεύκολα στο να τα φτιάξετε και για πολλά παιδιά αποτελεί την τέλεια απασχόληση! Στην μικρή μου κόρη θαρρώ πως όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που αγαπά περισσότερο να κάνουμε είναι να ζυμώνουμε… Βλέπετε καταγωγή Γιάννενα, είχε κάτι το παιδί μου να πάρει από τα μέρη μας. Αγαπά τις ζύμες και το ζύμωμα! Πάμε να δούμε μια συνταγή γνωστή και πανεύκολη με ελάχιστες παραλλαγές.
Θα χρειαστούμε:
- 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 3 αυγά
- 10 γραμμάρια μαστίχα σε σκόνη
- 5 γραμμάρια μαχλέπι κοπανισμένο
- 3 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού
- 130 γραμμάρια γάλα
Τι κάνουμε:
χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά τη μαστίχα, το μαχλέπι, το έλαιο πορτοκαλιού και το γάλα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε με το χέρι ρίχνοντας το αλεύρι και το μπέικιν. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Μετά ξεκινά το καλύτερο κομμάτι της διαδικασίας… πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας και τα απλώνουμε σε ένα επίπεδο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τα φτιάξαμε στρογγυλά και επάνω κάναμε τρυπούλες με ένα πιρούνι σαν σχέδιο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο / σε αέρα και κάτω αντίσταση) για 15 λεπτά. Στην συνέχεια τα απλώνουμε σε σκαρίτσα ώστε να κρυώσουν καλά. Φυλάσσονται σε κλειστά βάζα για περίπου 1 μήνα… αν και απίθανο να μείνουν τόσο πολύ αυτά τα μπισκοτάκια… μάλλον θέμα ημερών είναι…
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!