Απλή και πολύ μαμαδίστικη, η σημερινή συνταγή που έχει τα μυστικά της για να την πετύχετε! Αφράτα μπιφτεκάκια στο φούρνο με baby πατάτες – Γράφει η foodblogger η Ελένη Κόμνου / Foodenyo
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Γεια σας! Είμαι η Ελένη Κόμνου, chef και food blogger από την Ελλάδα και μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.
Ασχολούμαι από το 2018 με το food blogging, έχοντας το δικό μου Website: Foodenyo.com & YouTube κανάλι: Foodenyo. Παράλληλα όμως, εργάζομαι ως sous chef σε ιαπωνικό εστιατόριο στο Βερολίνο. Στην Ελλάδα, έχω εργαστεί από το 2015-2020 σε πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και στο Προεδρικό Μέγαρο Αθηνών.
Website: https://foodenyo.com/
Instagram: https://www.
Facebook: https://www.
YouTube: https://youtube.com/
Παρόλο που αυτό το φαγητό είναι τόσο συνηθισμένο και φαινομενικά εύκολο, τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο θέλουν κάποια μυστικά για να γίνουν ζουμερά και αφράτα. Πάμε να δούμε πως θα κάνουμε τα τέλεια μπιφτεκάκια στο φούρνο.
Υλικά:
- 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 100 γρ. βρώμη, τριμμένη
- 20-30 ml ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
Για τις baby πατάτες:
- 1/2 κιλό πατάτες
- χυμό & ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 ml νερό
- 2 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει σχεδόν σκόνη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και αναμειγνύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το το ελαιόλαδο, το αυγό, το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, τη βρώμη και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτεκάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- Για τις πατάτες: Τις Κόβουμε στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το λεμόνι, το νερό, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αφού έχουμε βάλει τις πατάτες πρώτα στο ταψί, να καλύψουν τον πάτο, έπειτα προσθέτουμε και τα μπιφτεκάκια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.
Καλή Επιτυχία!
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Επίπεδο: Εύκολο
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!