Τρώμε από εκνευρισμό, από βαρεμάρα και σίγουρα όχι γιατί πεινάμε. Καραντίνα και διατροφή – μια άνιση μάχη, που αντιμετωπίζουμε
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη ότι αυτή η κατάσταση έχει διάρκεια, είναι πολύ πιθανό η “διατροφή της καραντίνας” να μας αποσυντονίσει τελείως και να αφήσουμε στην άκρη την ενσυνείδητη και ισορροπημένη διατροφική συμπεριφορά, για την οποία παλεύαμε τόσο καιρό…
Αλλαγή της ρουτίνας μας. Από εκεί που θα λείπαμε από το σπίτι κάποιες ώρες λόγω δουλειάς, τώρα αυτές τις ώρες τις περνάμε στο σπίτι, επομένως αυξάνεται η ευκαιρία για τσιμπολόγημα!
Μείωση της κίνησης. Λόγω της καραντίνας, η άσκηση έχει μειωθεί κατά πολύ.
Τρώμε από βαρεμάρα ή άγχος. Αυτό συμβαίνει και όταν υπάρχει άγχος, αγωνία ή θλίψη και δυστυχώς αυτή η περίοδος είναι συναισθηματικά φορτισμένη. Ως εκ τούτου, ο εγκέφαλος ανατρέχει σε συμπεριφορές που σχετίζονται με κάτι χαρούμενο, όπως τα αλμυρά σνακ και τα γλυκά.
Περνάμε πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες. Οι αυξημένες ώρες παρακολούθησης ταινιών, σειρών, gaming κλπ μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το τσιμπολόγημα και την αυξημένη κατανάλωση αναψυκτικών και αλκοόλ.
Προμηθευτείτε από το supermarket μόνο ό,τι χρειάζεστε. Έτσι, θα εφοδιαστείτε με τα τρόφιμα που έχετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα και θα αποφύγετε τα snack που θα σας οδηγήσουν σε τσιμπολόγημα.
Μείνετε στη διατροφική σας ρουτίνα και κάνετε εβδομαδιαίο πλάνο. Δημιουργήστε με όλη την οικογένεια το πλάνο των κυρίως γευμάτων όλης της εβδομάδας και προμηθευτείτε από το supermarket τα τρόφιμα που χρειάζεστε για να το πραγματοποιήσετε.
Διατηρείστε (ή επαναφέρετε) τις καλές σας συνήθειες. Συνοδεύστε το κάθε σας γεύμα με σαλάτα και αξιοποιήστε τα φρούτα και τα λαχανικά ως ενδιάμεσο snack ή ακόμα και ως εξτρά τσιμπολόγημα.
Μερίδες, το μέγεθος μετράει! Η ποσότητα είναι ένα ακόμα στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς η καθιστική καθημερινότητα οδηγεί σε λιγότερες καύσεις, επομένως η ποσότητα του φαγητού παίζει εξισορροπιστικό ρόλο για να μην αυξηθεί το βάρος.
Μασάτε αργά το φαγητό σας. Ο χρόνος κατανάλωσης του γεύματος παίζει μεγάλο ρόλο στην αντίληψη του αισθήματος του κορεσμού.
Καταναλώστε κάτι μόνο όταν πεινάτε. είτε το ρολόι σας και μετρήστε πόσες ώρες πέρασαν από το προηγούμενό σας γεύμα. Εάν έχουν περάσει 2-3 ώρες, τότε μάλλον όντως πεινάτε. Εάν όμως έχει περάσει μισή ώρα, τότε πρόκειται για λιγούρα και όχι για πραγματική πείνα.
Καλή μας τύχη και καλή υπομονή!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!