Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα: Νους υγιής εν σώματι υγιεί!

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί με απόφαση του ΟΗΕ, ως η Διεθνής Ημέρα Γιόγκα από το 2015. Μαθαίνεις πώς πρέπει να αναπνέεις σωστά σε έναν κόσμο που σου κόβει την ανάσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό… Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα: Νους υγιής εν σώματι υγιεί!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Η Γιόγκα αντιπροσωπεύει την ενότητα του πνεύματος και του σώματος, καθώς και τη δράση, την εγκράτεια, την εκπλήρωση και την αρμονία μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Για παράδειγμα η Γιόγκα αποτελεί ιδανική εναλλακτική, καθώς δεν αρκεί να γυμνάζεις μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό. Επί της ουσίας πρόκειται για μια φιλοσοφία ζωής, η οποία περιλαμβάνει σωματική, ψυχική και πνευματική εξάσκηση.

Η γιόγκα γεννήθηκε στην Ινδία περίπου πριν από 6.000 χρόνια περίπου. Είναι το συνονθύλευμα μια σωματικής, ψυχικής και πνευματικής εξάσκησης και πρακτικής. Με το πέρας των αιώνων, η γιόγκα εξελίχθηκε σε φιλοσοφία και σε τρόπο ζωής, δίνοντας στον άνθρωπο τα εφόδια να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στην σωματική και την ψυχική του υγεία. Στην Ελλάδα, πολλοί άνθρωποι πλέον αντιλαμβάνονται τα σημαντικά οφέλη της, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μία συνεχόμενη άνοδο στον αριθμό των ανθρώπων που την επιλέγουν σαν τρόπο εξάσκησης και ζωής γενικότερα.

Σε μια εποχή που όλα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και το άγχος χτυπάει…

Η Παγκόσμια ημέρα Γιόγκα γεννήθηκε ως ιδέα μετά από σχετική πρόταση του πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014. Ο Ναρέντα Μόντι είχε τότε πει:

Η γιόγκα είναι ένα ανεκτίμητο δώρο της αρχαίας παράδοσης της Ινδίας. Ενσωματώνει την ενότητα του νου και του σώματος, της σκέψης και της δράσης, της εγκράτειας και της εκπλήρωσης, της αρμονίας μεταξύ ανθρώπου και φύσης, μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την ευημερία. Δεν πρόκειται για άσκηση αλλά για ανακάλυψη της αίσθησης της ενότητας με τον εαυτό σας, τον κόσμο και τη φύση. Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας και δημιουργώντας συνείδηση, μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Ας εργαστούμε για την υιοθέτηση μιας Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα.

Όταν το σώμα σου μαθαίνει να μένει για αρκετή ώρα και να αναπνέει σε στάσεις που το φθάνουν στα όριά του, είναι σαν να εκπαιδεύεται ώστε να υπομένει δύσκολες συνθήκες, αλλά και να βγαίνει έξω από αυτές. Μαθαίνεις πώς πρέπει να αναπνέεις σωστά σε έναν κόσμο που σου κόβει την ανάσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ