Μειώστε το οικολογικό σας αποτύπωμα αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες

Η περιβαλλοντική κρίση είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και με μία ματιά στις πιο πρόσφατες έρευνες θα καταλάβετε πόσο σημαντικό και καθοριστικό είναι το ανθρώπινο αποτύπωμα στο περιβάλλον. Μειώστε το οικολογικό σας αποτύπωμα αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες

Οι ανθρώπινες ενέργειες και ο τρόπος ζωής που κάνει ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αδιανόητες συνέπειες στο περιβάλλον. Η συλλογική ευθύνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτής της κατάστασης και σταδιακά όλο και περισσότερα κράτη θεσπίζουν νόμους που έχουν να κάνουν με περιορισμούς και απαγορεύσεις τέτοιων ενεργειών.

Δεν πρέπει όπως να μειώσουμε τη σημαντικότητα και της ατομικής ευθύνης του καθενός. Πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας, να μειώσετε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να αποκτήσετε έναν πιο sustainableτρόπο ζωής.

Ρούχα

Ο χώρος της μόδας είναι ένας από τους τομείς που επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον. Η fast fashion μόδα δημιουργεί ρούχα με μικρή διάρκεια ζωής από υφάσματα κακής ποιότητας. Προτιμήστε βιώσιμα ρούχα https://cloud9byl.gr/eco-friendly/ που κατασκευάζονται με γνώμονα τη προστασία του περιβάλλοντος, την υψηλή ποιότητα υλικών και τη μείωση της σπατάλης υφασμάτων και πρώτων υλών. Επίσης, αναζητήστε υφάσματα όπως το οργανικό βαμβάκι και το veganleather.

Είδη υγιεινής

Τα περισσότερα είδη υγιεινής που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι είτε μίας ή περιορισμένων χρήσεων. Αυτό δημιουργεί μεγάλο αριθμό συστηματικών απόβλητων. Επίσης, πολλά από τα είδη που χρησιμοποιούμε είναι κατασκευασμένα από πλαστικό το οποίο αποτελεί μεγάλη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος καθώς έχει μεγάλη διάρκεια ζωής μετά τη χρήση του και μη φυσική διάσπαση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε είδη όπως η οδοντόβουρτσα, η βούρτσα μαλλιών, το σφουγγάρι σώματος, οι μπατονέτες και πολλά ακόμα με βιοδιασπώμενες εκδοχές τους από bamboo, ξύλο ή χαρτί. Προτιμήστε σαπούνια και σαμπουάν σε μορφή μπάρας αποφεύγοντας έτσι τις πλαστικές συσκευασίες.

Κουζίνα

Η κουζίνα, είναι επίσης ένας χώρος στον οποίο δημιουργούνται πολλά σκουπίδια. Η πρώτη σημαντική κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο δήμο σας και να αποκτήσετε τον δικό σας καφέ κάδο κομποστοποίησης όπου θα τοποθετείτε όλα τα βιοδιασπώμενα απόβλητα και θα έχετε το δικό σας λίπασμα για φυτά. Τα υπόλοιπα σκουπίδια σας να τα χωρίσετε σε ανακυκλώσιμα και μη. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό τις πλαστικές συσκευασίες και τις συσκευασίες μίας χρήσης επιλέγοντας είτε προϊόντα σε χύμα μορφή που θα τοποθετείτε κατόπιν σε δικές σας συσκευασίες (π.χ. βάζα) είτε κατά τη διάρκεια των αγορών σας μπορείτε να έχετε τις δικές σας συσκευασίες πολλαπλών χρήσεων (π.χ. πάνινες τσάντες).

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

οικολογικό αποτύπωμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ