Tips για να απογειώσετε την εμπειρία φιλοξενίας των φίλων σας στο εξοχικό

Σε αυτό το άρθρο σας έχουμε συγκεντρώσει τα πιο χρήσιμα tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να βάλετε μια τάξη στο χώρο σας για να υποδεχθείτε με τον πιο θερμό τρόπο την παρέα σας! Tips για να απογειώσετε την εμπειρία φιλοξενίας των φίλων σας στο εξοχικό

Ο ρόλος του οικοδεσπότη δεν είναι πάντα εύκολος. Είναι φυσιολογικό να θέλετε να εξασφαλίσετε την καλύτερη εμπειρία φιλοξενίας για τους καλεσμένους σας, γεγονός που μπορεί να προξενήσει συναισθήματα άγχους και πίεσης. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν αυτές οι αλλαγές που όσο μεγάλες ή μικρές κι αν είναι, μπορούν να δημιουργήσουν την πιο όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα για εσάς, αλλά και τους φίλους σας.

Είναι γεγονός ότι το εξοχικό μπορεί συχνά να παραμεληθεί ως προς τη φροντίδα και την περιποίησή του, οπότε η σωστή προετοιμασία κρίνεται ιδιαίτερα επιτακτική. Έτσι κι εμείς, σε αυτό το άρθρο σας έχουμε συγκεντρώσει τα πιο χρήσιμα tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να βάλετε μια τάξη στο χώρο σας για να υποδεχθείτε με τον πιο θερμό τρόπο την παρέα σας!

1.   Η καθαριότητα του σπιτιού

Αν θέλετε να δώσετε μια πρώτη καλή εντύπωση στους καλεσμένους σας, τότε η καθαριότητα του εξοχικού σας πρέπει να τοποθετηθεί στις προτεραιότητές σας. Ειδικά αν δεν το επισκέπτεστε τακτικά, ο χώρος είναι πολύ πιθανό να δείχνει παρατημένος κι απεριποίητος, στοιχεία που μπορούν εύκολα να διαταράξουν το ευχάριστο κλίμα που θέλετε να πετύχετε.

Για αρχή, το πρώτο σας μέλημα πρέπει να είναι ο αερισμός του σπιτιού, οπότε ανοίξτε τα παράθυρα για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα και να διώξετε ανεπιθύμητες οσμές. Σειρά έχουν τα κρεβάτια και το μπάνιο. Ξεκινήστε με ένα σωστό ξεσκόνισμα και σκούπισμα και βεβαιωθείτε ότι όλα τα λευκά είδη είναι καθαρά και τακτοποιημένα. Φροντίστε να υπάρχουν αρκετές καθαρές πετσέτες για τους καλεσμένους σας, σεντόνια και μαξιλαροθήκες, για να περιποιηθείτε σωστά τους καλεσμένους σας!

2.   Η φροντίδα του εξωτερικού χώρου

Σίγουρα, κάθε χώρος του σπιτιού αξίζει τη δική του προσοχή και φροντίδα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να περάσετε πιο πολύ χρόνο στη βεράντα ή την αυλή του εξοχικού, παρά στο εσωτερικό του. Είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας ότι ο εξωτερικός χώρος είναι αυτός που θα αντικρίσουν πρώτα οι καλεσμένοι, οπότε γιατί να μην τους προϊδεάσετε θετικά;

Τα άνετα καθίσματα, οι ξαπλώστρες, ακόμα κι οι αιώρες μπορούν να γίνουν τα ιδανικά spots για συζητήσεις, αλλά και για ξεκούραση, οπότε μην τα αμελήσετε. Τοποθετήστε αναπαυτικά μαξιλάρια, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία και πολλά φαναράκια για να δημιουργήσετε μια cozy ατμόσφαιρα. Την ίδια στιγμή, όσο περιποιείστε το χώρο, άλλο τόσο βελτιώνετε και τη λειτουργικότητά του. Ειδικά αν σας το επιτρέπουν τα τετραγωνικά μέτρα, μπορείτε να τους απασχολήσετε με μια ποικιλία δραστηριοτήτων, από μπάρμπεκιου μέχρι και παιχνίδια!

3.   Ο εφοδιασμός του εξοχικού

Η καθαριότητα και η διακόσμηση, σίγουρα έχουν τον πρώτο λόγο κατά τη φιλοξενία των φίλων στο εξοχικό, όμως το ίδιο ικανοποιητικοί πρέπει να είστε και ως προς τις φαγώσιμες προμήθειες. Κανένα gathering δεν είναι επιτυχημένο χωρίς μπόλικο φαγητό, οπότε μη διστάσετε να γεμίσετε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας με τρόφιμα και λιχουδιές που πιστεύετε ότι θα απολαύσουν οι φίλοι σας.

Από το πρωινό, μέχρι και το βραδινό, οφείλετε να είστε εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα υλικά, για να φτιάχνετε τα πιο νόστιμα γεύματα. Από τη στιγμή που λαμβάνετε υπόψη τις γευστικές προτιμήσεις των φίλων σας, τότε κι εκείνοι θα νιώσουν αυτόματα ευπρόσδεκτοι στο σπιτικό σας!

4.   Σεβασμός στην ιδιωτικότητα

Η ίδια η έννοια της φιλοξενίας στηρίζεται στην κοινωνικότητα και την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε συνεχώς “πάνω από το κεφάλι τους”. Όσο γεμάτο κι αν είναι το πρόγραμμα που έχετε ετοιμάσει, ο καθένας χρειάζεται μερικές στιγμές με τον εαυτό του για να αποφορτιστεί και να ηρεμήσει.

Μην ξεχνάτε ότι κι οι ίδιοι οι καλεσμένοι σας βρίσκονται σε ένα μη οικείο χώρο και προσπαθούν να εγκλιματιστούν και να συμβαδίσουν με τους δικούς σας ρυθμούς. Έτσι λοιπόν, έστω και λίγος χρόνος για ανάπαυση και ξεκούραση, θα τους δώσει την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να προσαρμοστούν καλύτερα στο σπίτι σας!

Τώρα, μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους καλεσμένους σας ότι το εξοχικό σας θα είναι πάντα ανοιχτό για αυτούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτές τις συμβουλές, κάθε σας ενέργεια θα αντανακλά τη ζεστή σας φιλοξενία!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ