5 βασικές συμβουλές για την αντιμετώπισης της ακμής

Εάν έχετε κουραστεί να ακούτε παρηγορητικά λόγια, όπως «μην σε απασχολεί, η ακμή σε κάνει να μοιάζεις με έφηβη/ος!» και θέλετε να βρείτε οριστική λύση για τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και την ακμή, έχετε δίκιο. 5 βασικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της ακμής.

Η ακμή είναι μια χρόνια φλεγμονώδης αλλά και υποτροπιάζουσα νόσος της τριχοσμηγματογόνου μονάδας. Εκδηλώνεται με ένα πολύμορφο εξάνθημα σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο στέρνο, στους ώμους, και την ράχη. Είναι μια από τις συχνότερες δερματοπάθειες, από τις οποίες πάσχει το 9,4% του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς προσβάλει όλες τις φυλές και τα δύο φύλα. Επηρεάζει πάνω από 640 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η αποτελεσματική θεραπεία της ακμής είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας:

Συμβουλή 1: Μην χρησιμοποιείτε scrub εάν έχετε ακμή. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό και πλύνετε το πρόσωπό σας απαλά μία φορά το πρωί και μία το βράδυ. Η χρήση ενός scrub μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ξηρό, ερεθίζοντας έτσι την ακμή.
Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσετε το δέρμα σας μετά από κάθε πλύσιμο.

Συμβουλή 2: Μην πιέζετε, ξύνετε ή ακουμπάτε με τα χέρια σας το πρόσωπό σας. Ο πειρασμός να το κάνετε μπορεί να είναι μεγάλος, ωστόσο τα αρνητικά αποτελέσματα από αυτή την κίνηση δεν αξίζουν τον κόπο. Καθώς τα χέρια σας φιλοξενούν επιβλαβή βακτήρια, μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα της ακμής.

Συμβουλή 3: Αγοράστε δερμοκαλλυντικά και προϊόντα περιποίησης δέρματος τα οποία είναι κατάλληλα για ακνεϊκά δέρματα.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί οποιοδήποτε καλλυντικό ή προϊόν περιποίησης δέρματος που δεν ενδείκνυται για επιδερμίδες με τάση ακμής μπορεί να φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει το πρόβλημα της ακμής.

Συμβουλή 4: Χρησιμοποιείτε μάσκα για τα μαύρα στίγματα. Τα μαύρα στίγματα μπορούν να σας βασανίζουν σε οποιαδήποτε ηλικία. Η μάσκα για μαύρα στίγματα μπορεί να αφαιρέσει το υπερβολικό σμήγμα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αφήνει τη επιδερμίδα λεία και λαμπερή.

Συμβουλή 5: Χρησιμοποιείτε καλλυντικά με γαλακτικό οξύ. Το γαλακτικό οξύ (lactic acid) παράγεται μέσω βακτηριακής ζύμωσης στο γάλα, τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ σχηματίζεται επίσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Στα σύγχρονα καλλυντικά, το συνθετικό και το φυσικό γαλακτικό οξύ εκτιμάται ιδιαίτερα για τις ενυδατικές και απολεπιστικές του ιδιότητες.

Επειδή η θεραπεία της ακμής είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, είναι προτιμότερο να προλαβαίνουμε έγκαιρα την εξέλιξη της με τη βοήθεια ταυτόχρονα ενός ειδικού δερματολόγου, παρά να προσπαθήσουμε να την θεραπεύσουμε αργότερα.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ