Τα δύσκολα αλλά χρήσιμα tasks όταν εξοπλίζουμε ένα σπίτι από την αρχή

Ο καθένας θα ήθελε να διαμορφώσει έναν χώρο που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές του ανάγκες, ενώ την ίδια στιγμή θα ικανοποιεί και το γούστο του. Τα δύσκολα αλλά χρήσιμα tasks όταν εξοπλίζουμε ένα σπίτι από την αρχή

Ανάμεσα σε όλα τα έργα που απαιτεί ένα σπίτι, εκείνο που αφορά τον εξοπλισμό του, συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά.

Βέβαια, επειδή κάθε αρχή είναι και δύσκολη, η όλη διαδικασία μπορεί να σας αγχώσει και να σας πιέσει, ειδικά αν δεν οργανωθείτε σωστά. Ποιες είναι όμως όλες αυτές οι εργασίες τις οποίες πρέπει να φέρετε εις πέρας; Για να σας κατευθύνουμε, σας τις έχουμε συγκεντρώσει σε αυτό το άρθρο. Πάμε να τις εξετάσουμε μαζί!

1.   Η επιλογή των ηλεκτρικών συσκευών

Όλοι οι χώροι του σπιτιού χρειάζονται τη φροντίδα και την προσοχή σας, πόσο μάλλον εκείνος της κουζίνας. Αυτός είναι άλλωστε που θα φιλοξενήσει όλες τις μαγειρικές σας δημιουργίες, οπότε οφείλει να παραμένει πάντα λειτουργικός και πρακτικός. Η επιλογή των κατάλληλων ηλεκτρικών συσκευών τοποθετείται αυτόματα στην κορυφή των προτεραιοτήτων, αφού αποτελεί μια επένδυση που θα σας ωφελήσει σε βάθος χρόνου.

Είτε ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς σας από τα φυσικά καταστήματα, είτε από τα διάφορα e-shops, όπως εκείνο του Υou.gr, θα βρείτε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από την οποία θα μπορέσετε να προμηθευτείτε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες, αλλά και το budget σας. Για παράδειγμα, η Samsung κι η Bosch που αποτελούν δύο από τις πιο μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, θα σας προσφέρουν τις πιο ποιοτικές και συνάμα ανθεκτικές λύσεις στις οικιακές σας συσκευές!

2.   Τα έπιπλα των δωματίων

Κανένα δωμάτιο δεν είναι πλήρως εξοπλισμένο χωρίς τα κατάλληλα έπιπλα. Έτσι λοιπόν, από όποιο δωμάτιο κι αν ξεκινήσετε, η επιλογή των επίπλων, αποτελεί μια απόφαση που μπορεί να σας δυσκολέψει. Ειδικά αν δεν έχετε οραματιστεί ακριβώς το αποτέλεσμα που θα θέλατε να πετύχετε, είναι πιθανό να νιώσετε χαμένοι ανάμεσα στον μεγάλο όγκο των προϊόντων που η αγορά έχει να προσφέρει.

Επομένως, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε ποια από αυτά θα χρειαστείτε πραγματικά και ποια όχι. Μαζί με τις παραμέτρους των χρωμάτων ή των σχεδίων, συνυπολογίστε και το layout του χώρου και τις διαστάσεις του, έτσι ώστε να μη δημιουργήσετε άθελά σας ένα δυσανάλογο οπτικό αποτέλεσμα. Η δική μας συμβουλή είναι να ξεκινήσετε πρώτα από τα πιο βασικά έπιπλα, όπως είναι τα κρεβάτια, τα κομοδίνα, οι καναπέδες και τα τραπέζια, ώστε με τον καιρό, να δείτε ποιες άλλες ανάγκες θα προκύψουν, χωρίς να δαπανήσετε από πριν τα χρήματά σας!

3.   Η διακόσμηση του σπιτιού

Κάθε ένοικος που επιθυμεί να νιώσει οικεία στο σπίτι του, οφείλει να ασχοληθεί και με τη διακόσμηση των δωματίων. Μόνο έτσι θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον, που θα αντικατοπτρίζει την αισθητική του, αλλά και θα αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση.

Παρόλα αυτά, είναι πολλοί αυτοί που ενθουσιάζονται υπερβολικά με την ιδέα της διακόσμησης, ειδικά όταν πρέπει να εξοπλίσουν ένα χώρο από την αρχή. Αυτό τους οδηγεί στην αγορά πολλών αντικειμένων, τα οποία τελικά δεν έχουν κάποια σκοπιμότητα. Ένα υπερφορτωμένο σπίτι, θα διαταράξει την αρμονία και την ενέργεια του χώρου, οπότε μείνετε πιστοί σε ένα λιτό και μίνιμαλ look, το οποίο με τη σειρά του θα σας βοηθήσει στην καθαριότητα, αλλά και την τακτοποίηση των πραγμάτων σας.

4.   Φροντίστε για τους αποθηκευτικούς χώρους

Όσες συσκευές ή διακοσμητικά αντικείμενα κι αν διαλέξετε για το σπίτι σας, πρέπει να έχετε και τους αντίστοιχους αποθηκευτικούς χώρους για να τα φυλάξετε. Για αρχή, τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, καθώς κι οι ντουλάπες της κρεβατοκάμαράς σας, μπορεί να επαρκούν, όμως μακροπρόθεσμα, είναι πιθανό να χρειαστείτε κι άλλες αποθηκευτικές λύσεις.

Από τη στιγμή που βρίσκεστε στο ξεκίνημα του εφοδιασμού του σπιτιού σας, θα ήταν έξυπνο να μεριμνήσετε για την εγκατάσταση περισσότερων αποθηκευτικών χώρων. Τοποθετήστε μερικά ράφια στην κουζίνα σας ή κρεμάστρες τοίχου στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο, ώστε να κρεμάτε εύκολα τα αξεσουάρ, τα ρούχα ή τις πετσέτες σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές οι πρακτικές, θα κρατήσουν το χώρο περιποιημένο και οργανωμένο!

Μην αφήσετε τον εφοδιασμό του χώρου σας να σας αγχώσει. Μην ξεχνάτε ότι η ολοκλήρωση κάθε δύσκολου task θα σας φέρει ολοένα και πιο κοντά στο σπίτι των ονείρων σας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

όταν εξοπλίζουμε ένα σπίτι από την αρχή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ