Τι χρειάζεται να γνωρίζετε πριν αγοράσετε κατοικία στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Σήμερα, το πιο σημαντικό είναι να μπορεί κάποιος να επενδύσει τα χρήματα του σε ένα σπίτι ή σε κάποιο κτήμα. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε πριν αγοράσετε κατοικία στα βόρεια προάστια της Αθήνας 

Μελλοντικά, αυτές οι επενδύσεις, αν η επιλογή γίνει σωστά, μπορεί να αποφέρουν τεράστιο οικονομικό όφελος και κέρδη. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αγοραστές,ακόμα και από το εξωτερικό, σπεύδουν να ψάξουν για πωλήσεις κατοικιών στο Μαρούσι, το Χαλάνδρι, την Εκάλη όπως και σε άλλες περιοχές. Κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και προσφέρει διαφορετική ποιότητα ζωής, γι’αυτό και οι τιμές μπορεί να διαφέρουν αρκετά. Ωστόσο,  η απόφαση για το ποιο προάστιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Στην συνέχεια, θα αναλύσουμε τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιοχών, προσφέροντας συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτές.

Τα Βόρεια προάστια διαθέτουν εύκολη πρόσβαση τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε άλλα εμπορικά σημεία. Όσοι αναζητούν πωλήσεις κατοικιών σε Χαλάνδρι και Μαρούσι είναι  γνωστό ότι οι δυο περιοχές βρίσκονται πολύ κοντά με σημαντικούς εμπορικούς και επιχειρηματικούς κόμβους και το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς έχουν άμεση πρόσβαση σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως η Αττική Οδός. Αυτές οι περιοχές είναι ιδανικές για όσους θέλουν να μείνουν σε μια ήρεμη περιοχή και να έχουν εύκολη πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους στο κέντρο.

Τα πράσινα πάρκα, όπως το Άλσος Χαλανδρίου, και οι ήρεμες γειτονιές προσφέρουν μια άνετη ζωή κοντά στο πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας. Η πρόσβαση στις συγκοινωνίες είναι εύκολη, με τον σταθμό του μετρό, όπως της Αγίας Παρασκευής και του Χολαργού να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Οι τιμές των ακινήτων και στις δύο περιοχές είναι σχετικά υψηλές, αντανακλώντας την αυξημένη ζήτηση και την ποιότητα ζωής που προσφέρουν. Οι πωλήσεις κατοικιών στο Μαρούσι είναι πιο υψηλές γιατί η περιοχή βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο. Αυτό συμβαίνει γιατί η περιοχή προσελκύει πολλούς επαγγελματίες και επενδυτές, που αναζητούν νεόδμητα ακίνητα με σύγχρονες ανέσεις. Όσον αφορά την ποιότητα ζωής, το Μαρούσι διαθέτει μεγάλα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, και χώρους ψυχαγωγίας, που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των κατοίκων χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν στο κέντρο.

Οι τιμές στις πωλήσεις κατοικιών στο Χαλάνδρι είναι επίσης υψηλές όπου η ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες είναι ιδιαίτερα έντονη. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα γειτονιές στο Χαλάνδρι που προσφέρουν πιο προσιτές επιλογές για αγοραστές με χαμηλότερο προϋπολογισμό, κάνοντάς το ελκυστικό για οικογένειες και νέους επαγγελματίες, που αναζητούν έναν ποιοτικό τρόπο ζωής και προσιτές τιμές.

Τα βόρεια προάστια γενικά προσφέρουν υψηλό επίπεδο υποδομών, εξαιρετικές σχολικές υποδομές, σύγχρονες κλινικές και χώρους αναψυχής. Αυτό κάνει πολλούς επενδυτές να θέλουν να αγοράσουν μια κατοικία στις περιοχές αυτές γιατί είναι ιδανικές για άτομα που τους αρέσει η ιδιωτικότητα, αλλά και  η εύκολη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες.

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική, στο Μαρούσι μπορεί να βρει κάνεις ένα μείγμα μοντέρνων πολυκατοικιών και παραδοσιακών οικιστικών συγκροτημάτων. Οι νέες κατασκευές περιλαμβάνουν ψηλά κτίρια, με σύγχρονες ανέσεις, ιδανικά για όσους αναζητούν ένα σύγχρονο τρόπο ζωής. Το Μαρούσι έχει επίσης αναπτύξει σημαντικά τις υποδομές του, με πολυτελή κτίρια γραφείων και κατοικιών, κάτι που το καθιστά ιδανικό για επενδυτές.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

κατοικία στα βόρεια προάστια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ