Πώς να εξοπλιστείτε κατάλληλα για ένα 3ήμερο στο βουνό;

Οι μικρές εξορμήσεις είναι αναζωογονητικές και προσφέρουν χαλάρωση, χαρά και ανυπομονησία. Πώς να εξοπλιστείτε κατάλληλα για ένα 3ήμερο στο βουνό;

Και φυσικά η ανυπομονησία υπάρχει διότι θα γνωρίσετε καινούρια μέρη, θα γεμίσετε εμπειρίες και πάνω απ’ όλα θα πάρετε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά σας. Από την άλλη η χαλάρωση υπάρχει διότι δεν θα σκέφτεστε τόσο έντονα τις υποχρεώσεις σας, δεν θα κάνετε δουλειές και θα κοιμάστε λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο. Και για την χαρά δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πολλά επειδή πάει πάντα μαζί με ένα ταξίδι! Παρακάτω θα αναφέρουμε όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε για να εξοπλιστείτε κατάλληλα για το 3ήμερο που οργανώσατε.

Ανάλογα το μέρος που έχετε κλείσει, θα πρέπει να σκεφτείτε τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας. Για παράδειγμα, αν μείνετε σε κάμπινγκ θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας σκηνή, φουσκωτό στρώμα ή sleepingbag, πετσέτες σεντόνια κλπ. ενώ αν μείνετε σε ένα σαλέ, δεν θα χρειαστεί να πάρετε τίποτα από τα παραπάνω. Ανεξαρτήτως όμως που θα μείνετε, πρέπει να έχετε μαζί σας κάποια συγκεκριμένα πράγματα όπως:

  • Παπούτσια

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια γιατί ενδεχομένως να κάνετε κάποιες δραστηριότητες στο βουνό όπως πεζοπορία. Τα ορεινά μέρη κρύβουν όμορφους θησαυρούς που είναι τα τοπία τους, οπότε αν θέλετε να τους ανακαλύψετε θα περπατήσετε μέσα στην φύση, όσο αντέχει ο οργανισμός σας. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξτε αρβυλάκια γυναικεία ή μποτάκια ανδρικά ώστε να είστε άνετοι σε κάθε σας βήμα.

  • Ρούχα

Πάρτε μια ποικιλία ρούχων ώστε να έχετε μαζί σας για την πεζοπορία αλλά επιλέξτε επίσης καλά ρούχα για μια νυχτερινή έξοδο στο κέντρο της κοντινότερης πόλης. Για την πεζοπορία επιλέξτε ανάλαφρα ρούχα και συγκεκριμένα μπλούζες που απορροφούν τον ιδρώτα και στεγνώνουν γρήγορα. Συνδυάστε τα με παντελόνια ή σορτσάκια που είναι άνετα, προσφέρουν ευελιξία και αναπνοή. Έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά παντελόνια με προστασία UVπου είναι ιδανικά για μια τέτοια περίσταση. Για την νυχτερινή σας έξοδο δεν θα έχετε περιορισμούς, οπότε επιλέξτε ένα officiallook που θα σας δίνει αυτοπεποίθηση.

  • Γυαλιά ηλίου / καπέλο

Είναι πολύ σημαντικό να προστατευτείτε από τον ήλιο να πάρετε μαζί σας γυαλιά ηλίου και καπέλο. Υπάρχουν γυαλιά ηλίου ορειβασίας που είναι ειδικά σχεδιασμένα καθώς έχουν υψηλή προστασία UVκαι έχουν πολωτικούς  φακούς που μειώνουν τις αντανακλάσεις του ηλίου στους βράχους. Ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος στο βουνό διότι λόγω υψόμετρου βρίσκεστε πιο κοντά του. Εκτός όμως από το καπέλο και τα γυαλιά πρέπει να έχετε μαζί σας ένα αντηλιακό με υψηλή προστασία και να το ανανεώνετε συχνά για να μην δημιουργηθεί κάποιο έγκαυμα. Με όλα αυτά τα μέτρα προστασίας, θα είστε ασφαλείς και θα περάσετε ένα όμορφο 3ήμερο!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ