Πως θα βοηθήσω το παιδί μου να διορθώσει τον γραφικό του χαρακτήρα

Για τους μαθητές του Δημοτικού το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κάνουν ευανάγνωστα γράμματα. Εδώ έρχεται να βοηθήσει η STABILO EASY Start. Πως θα βοηθήσω το παιδί μου να διορθώσει τον γραφικό του χαρακτήρα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Η γραφή είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη δεξιότητα ίσως και η πολυπλοκότερη και σε αυτό θα συμφωνούσαν εκπαιδευτικοί, εργοθεραπευτές και αναπτυξιολόγοι. Για να βοηθήσουμε επί της ουσίας το παιδί μας να αναπτύξει την ικανότητα της γραφής σε πρώτη φάση απαιτείται ΥΠΟΜΟΝΗ και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Αν τα τετράδια του παιδιού σας είναι γεμάτα μουντζούρες και τα γράμματά του είναι πραγματικά δυσανάγνωστα, μη βιαστείτε να το κατηγορήσετε για έλλειψη προσπάθειας… Για να μάθει να κάνει καλά γράμματα το παιδί, απαιτείται χρόνος.

Εδώ ακριβώς έρχεται η σειρά STABILO EASYStart που πρέπει κάθε μαμά να αναζητήσει για το παιδί της που πηγαίνει νηπιαγωγείο και δημοτικό. Η εκμάθηση της γραφής μετατρέπεται σε ένα πραγματικά συναρπαστικό ταξίδι με την σειρά γραφής της STABILO EASYStart καθώς περιλαμβάνει προϊόντα γραφής κατάλληλα για την ηλικία, το μέγεθος του χεριού και διατίθεται για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες. Δεν είναι συναρπαστικό που αυτά τα προϊόντα καλύπτουν με ακρίβεια τις ανάγκες, επάνω στη γραφή, όλων των παιδιών; Για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες με κόκκινη και κίτρινη σήμανση αντίστοιχα πάνω σε κάθε προϊόν.

Η εκμάθηση της γραφής για το παιδί είναι ένα ταξίδι που ακολουθεί παράλληλα τα αναπτυξιακά του στάδια. Αυτό το ταξίδι πρόκειται και εγώ να σας περιγράψω για την μικρή μου Κωνσταντίνα που σήμερα πλέον είναι ένα παιδί στην προεφηβεία.
Στο νηπιαγωγείο καθώς και σε ολόκληρο το δημοτικό σχολείο, η Κωνσταντίνα χρησιμοποιούσε την πλήρη σειρά EASYStart της @stabilo και εκ των υστέρων μπορώ με βεβαιότητα να σας πως ότι η συγκριμένη σειρά είναι το βασικό εργαλείο για κάθε μικρό παιδάκι που ξεκινά το ταξίδι του στο κράτημα του μολυβιού (ζωγραφικής αρχικά και μετά γραφής)!
✔️Οι ειδικές αυλακώσεις ανάλογα με το χέρι γραφής (αριστερό ή δεξί), βοηθάνε το παιδί να βρει διαισθητικά τη σωστή θέση χωρίς να κουράζεται το χέρι του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετά παιδιά παραπονιούνται ότι τους πονάει το χέρι τους μετά από κάποια ώρα γραφής, και αυτό τα αποθαρρύνει.
✔️Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη ζωγραφική και στη γραφή με την σειρά EASYStart της STABILO από το νηπιαγωγείο κιόλας και σήμερα πλέον γυμνάσιο συνεχίζει με την πιο λεπτή σειρά της STABILO με σκοπό να βελτιστοποιήσει τον γραφικό της χαρακτήρα.
Αναμφισβήτητα η σειρά EASYStart της STABILO ήταν συνοδοιπόρος σε όλα τα στάδια εκμάθησης γραφής της κόρης μου και είναι ακριβώς η σειρά με τα είδη γραφής και ζωγραφικής που πρέπει κάθε μαμά να αναζητήσει για το παιδί της που πηγαίνει νηπιαγωγείο και δημοτικό.
Η εκμάθηση της γραφής μετατρέπεται σε ένα συναρπαστικό ταξίδι καθώς περιλαμβάνει προϊόντα γραφής κατάλληλα για την ηλικία, το μέγεθος του χεριού και διατίθεται για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.

Υπάρχουν μερικοί κανόνες και μυστικά που αν τα ακολουθήσουν οι γονείς, θα βοηθήσουν πραγματικά το παιδί τους να γράφει σωστά.

Οι κανόνες αυτοί είναι οι εξής:
• Μαθαίνουμε τα παιδιά να αρχίζουν το γράψιμο από αριστερά προς τα δεξιά.
• Επιμένουμε να τηρούν τη σωστή φορά των γραμμάτων.
• Πρώτα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ένα γράμμα, να το λένε και μετά να το γράφουν.
• Τα μεγάλα γράμματα τα μαθαίνουν πρώτα και τα μικρά μετά – τα καλά γράμματα στην συνέχεια.
• Το παιδί θα πρέπει να έχει κάνει ασκήσεις προγραφής πριν αρχίσει να γράφει.
• Στα πρώτα βήματα γραφής χρησιμοποιούμε κυρίως μολύβια- ξυλομπογιές.
• Αρχίζουμε κάνοντας μεγάλα σε μέγεθος γράμματα και σιγά σιγά τα μικραίνουμε.
• Οι αριστερόχειρες δεν πρέπει να καταπιέζονται να γράφουν με το δεξί χέρι.
• Διαλέγουμε ένα ήσυχο μέρος με καλό φωτισμό.
• Δεν βάζουμε πολύ δύναμη στο μολύβι, έχουμε καλή στάση σώματος, δεν σκύβουμε πάνω από το γραπτό.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πως θα βοηθήσω το παιδί μου να διορθώσει τον γραφικό του χαρακτήρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ