Η παράδοση στην Αγγλία σχετικά με το Χριστουγεννιάτικο κέικ έχει να κάνει με δύο βασικά συστατικά, ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά. Εγώ έφτιαξα μια πιο απλή εκδοχή που είναι στα δικά μας γευστικά γούστα. Κέικ με άρωμα Χριστουγέννων.
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Καθώς τα αποξηραμένα φρούτα δεν μας αρέσουν και τόσο στο κέικ επέλεξα να χρησιμοποιήσω δάκρυα μαύρης σοκολάτας και πορτοκάλι. Πάμε να δούμε όμως την συνταγή αναλυτικά.
Υλικά:
350 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
6 αυγά
500 γραμμάρια αλεύρι Κέικ Φλάουρ Αλλατίνη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1κ.γ κανέλα σε σκόνη
εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 σακουλάκι δάκρυα μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα, λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να το κάψουμε. Χτυπάμε ελαφρά, με ένα σύρμα, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το ξύσμα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού με τα αυγά, προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε και το Κέικ Φλάουρ που έχουμε ήδη κοσκινίσει και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος προσθέτουμε και τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά για να πάνε παντού. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 27Χ8Χ7 cm. Ψήνουμε στον αέρα στους 160°C για 55 – 65 λεπτά.
Το εκχύλισμα πορτοκαλιού να ξέρετε δίνει μια απίστευτη γεύση στο κέικ!
Αφού ψηθεί και κρυώσει το κέικ, ξεκινάμε τη διακόσμηση. Εγώ έλιωσα κουβερτούρα / μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στην συνέχεια κάλυψα την επιφάνεια του κέικ. Καραμελάκια, κουφετάκια, αστράκια… Διακόσμηση όπως μας αρέσει! Έτοιμο για σερβίρισμα!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!
Μύρισε το σπιτικό μας απολαυστικό κέικ!!! Καλή σας απόλαυση!
Άκρως αρωματικό και Χριστουγεννιάτικο! Γεια στα χέρια σου! Υπέροχα και τα μπλε πιάτα σου!
Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου, Χρόνια Πολλά!