Το χθεσινό μας απόγευμα ήταν ελεύθερο χωρίς κάποιο μάθημα ή κάποια υποχρέωση συνεπώς επάνω στο παιχνίδι έπεσε και η ερώτηση… και τι θα φάμε για βραδινό;!
Αχ και βαχ Ελληνίδα μάνα που το όνομά σου είναι επωνυμία εστιατορίου του σπιτιού σου! Μου έρχεται τότε μία υπέροχη ιδέα και φυσικά ρωτάω το μικρό μου κοριτσάκι αν έχει όρεξη να ζυμώσουμε και να φτιάξουμε πίτσα! Εννοείται πως η ερώτηση ήταν με ένα στόμα μια φωνή ΝΑΙΙΙΙ!
Για να μαθαίνουμε και λίγη ιστορία καλοί μου φίλοι πριν σας περιγράψω πως την φτιάξαμε και πως βγήκε το αποτέλεσμα, η πίτσα είναι ελληνικότατο προϊόν. Προέρχεται από τους Αρχαίους Έλληνες, ο επονομαζόμενος “πλακούς”. Δηλαδή μια βάση ψωμιού όπου επάνω έβαζαν διάφορα βότανα όπως κρεμμύδι και σκόρδο. Η πρώτη όμως επίσημη αναφορά ως φαγητό έγινε τον 16ο αιώνα στην Νάπολη. Ήταν συγκεκριμένα φαγητό των φτωχών όπου επάνω στην ζύμη τοποθετούσαν ότι υπήρχε ή καλύτερα ότι είχαν διαθέσιμο. Η περίφημη όμως επώνυμη πίτσα φτιάχτηκε πριν 120 χρόνια από τον περίφημο Ναπολιτάνο σεφ Ραφαέλ Εσπόζιτο για την Ιταλίδα βασίλισσα το όνομα της οποίας….Μαργαρίτα!
Εμείς λοιπόν για να φτιάξουμε την ζύμη χρησιμοποιήσαμε αλεύρι μύλοι Αγίου Γεωργίου τύπου 00 για πίτσα.
http://alevri.com/recipes/italiki-zymi-pitsas
Πίσω από την συσκευασία υπάρχει η συνταγή για την ζύμη που εν συντομία σας λέω πως τα υλικά είναι ελάχιστα: αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, λαδάκι, και χλιαρό νερό.
Βγαίνει μία ζύμη μαλακιά που θέλει να την αφήσεις για περίπου 30-60 λεπτά να φουσκώσει και εν συνεχεία να ζυμώσεις ξανά.
Μετά προσθέσαμε σάλτσα ντοματάκι pummaro σε συνδυασμό με λίγη κέτσαπ και τριμμένο βασιλικό. Λωρίδες γαλοπούλας και χοιρινής ωμοπλάτης, μπόλικο τριμμένο τυράκι και κομμάτια φρέσκιας ντομάτας.
Την ψήσαμε για περίπου 30 λεπτά στους 175 βαθμούς και… έτοιμη!!! Περιττό να σας περιγράψω την ανυπομονησία της μικρής μέχρι να ετοιμαστεί η πίτσα!
Καλή μας όρεξη και καλές σας δοκιμές!
Δεν γνώριζα ότι είναι ελληνικό προϊον, καλά κάνεις και το ανφέρεις , να ξέρουμε τι μας γίνεται…Θα το λέω και εγώ από δω και πέρα! Pizza night forever..
Ναιιιιιι! Διάβασα και έμαθα και εγώ την ιστορία της και είπα να το μοιραστώ μαζί σας!
Καλώς σε βρήκα Μαίρη!! Η πίτσα φαίνεται πεντανόστιμη!! Σου στέλνω βραβειάκι που πρέπει να παραλάβεις από το blog μου αφού περάσεις από μια mini συνέντευξη!! Καλή συνέχεια!!
http://www.kallisblog.gr/2015/09/liebster-award-for-me-and-for-you.html
Ευχαριστώ θερμά Kalli και σε συγχαίρω για το υπέροχο blog σου!!!! Ανταποδίδω με σχετική μου αναφορά στο βραβείο που μου παρέδωσες! Φιλιά!