Θέλεις να φτιάξεις μια εναλλακτική σούπα, γευστική, θρεπτική και πανεύκολη; Το κινόα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην μαγειρική! Απολαυστική και θρεπτική σούπα με κινόα!
Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τη Διατροφή και τη Γεωργία (FAO) έχει χαρακτηρίσει την κινόα ως το καλύτερο και πιο θρεπτικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης για την ανθρώπινη διατροφή.
– Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα
– Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές φυτοθρεπτικές ουσίες
– Είναι εξαιρετική πηγή καλίου, σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου
– Είναι εύπεπτη
– Δεν περιέχει γλουτένη
– Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
– Είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου
– Βοηθά στην καλή τροφοδότηση του εγκεφάλου με αίμα
– Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
Υλικά για σούπα με κινόα:
1/2 φλιτζάνι κινόα
3 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζάνι ντομάτα χυμό ή 1 ντομάτα ολόκληρη σε κύβους
αλάτι/πιπέρι
4 κ.σ λάδι
βασιλικός
Εκτέλεση:
Βράζετε το νερό σε κατσαρολάκι με το λάδι. Πλένετε το κινόα και μόλις το ρίξετε στο νερό χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και το αφήνετε να βράσει περίπου για 15-20 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά ρίχνετε το βασιλικό (ξηρό ή φρέσκο) για να μαλακώσει ελαφρά. Σερβίρετε στο πιάτο και αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα και κρουτόν. Εγώ προτίμησα σκέτη τη σούπα με κριτσίνια ηλιόσπορου.
- Πρέπει να ξεπλύνετε καλά το κινόα πριν το βράσετε. Αν παραλείψετε αυτό το βήμα θα διατηρηθεί η έντονη πικράδα. Με το ξέπλυμα αφαιρούμε φυσικά την σαπωνίνη που περιέχει ο φλοιός της.
Έτοιμη η σουπίτσα μας! Ζεστή ή κρύα είναι εξίσου απολαυστική!
Βλέπω να το χρησιμοποιεί μία φίλη συνέχεια αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Βέβαια η ιδέα της σούπας μου άρεσε περισσότερο, υποθέτω ότι μοιάζει με το πλιγούρι όταν βρέχεται.
Στο περίπου ναι, λίγο περίεργο είναι για να το περιγράψω
ελα..τοσο απλη; θα τη δοκιμασουμε το βραδυ κιολας!
αναμένω εντυπώσεις!!!